Direktlänk till inlägg 12 november 2007

Snart förhandlingen med facket och kontoret!

Av Jenny Magnusson & Frida Risberg - 12 november 2007 11:17

Snart förhandlingen mellan facket och kontoret! (Spännande)

Vi har under den första veckan bytt schema ett par gånger. Det fösta vi fick när vi kom tillbaka var ingen vacker syn för någon av oss. Jag och Frida jobbar numera nästan eller aldrig ihop. Jobbar jag dag jobbar hon kväll och så har vi varannan helg, givetvis då inte samma helger. Frida har fått pass där hon inte kan jobba pga att hon är ensamstående mamma varannan vecka och förlorar då 48 timmar. Johan har gått ner från 120 timmar till 40. Så det blev inga glada miner efter att vi fått ta del av det "nya" schemat. Då tog vi kontakt med facket.

Johan fick tillbaka sina timmar och vad gäller mig och Frida så ska vi ha förhandling med facket och kontoret på torsdag denna veckan. När vi frågade butikschefen varför schemat såg ut som det gjorde så fick vi följande svar: han kommer numera bara se till butikens bästa, han kommer vilja ha mig till att jobba kl 7 varje onsdagsmorgon pga olika arbetsuppgifter och så vill han ha en heltidsanställd varje helg både lördag och söndag. Och det går inte få ihop det på att annats sätt för då bryter vi mot 11-timmars regeln. Köper faktiskt alla hans argument helt men det måste gå att få ett bättre schema.

Som alla vet så är jag en fena på att göra scheman (som tidigare var en av mina srbetsuppgifter) mest för att jag tycker det är himla kul med lite knep och knåp och skulle ju som vanligt bevisa att jag kunde göra ett bättre=)

Så igårkväll satt jag i 4 timmar och försökte få ihop ett schema till den 1 januari då vår tredje heltidsanställda ska komma tillbaka från sin mammaledighet.

Ringde Frida kl 22:30 och sa att jag gav upp.

Det går inte får ihop ett 4 veckors schema som är lika för alla 3. Där käckte jag nöten. Klart det inte går dela 4 på 3. Sa till Frida att jag skulle ge det ett försök till. Jag gjorde ett schema efter de två andra heltisanställda och så satte jag in mig på de pass som blev över vilket gjorde att chefen fick mig på de passen han vill och Frida förlorar 5 timmar istället för 48. Så, 20 minuter senare hade jag ett helt nytt schema som uppfyllde alla chefens krav och alla lagar utom en. Lagen om 11-timmars vila.

När vi stänger slutar vi 23:15 vilket gör att det inte blir 11 timmar utan 10:45 tills du öppnar dagen efter. Om den kvarten accepteras av företaget och facket så har vi ett schema som både jag och Frida är supernöjda med. Ska ta med det och visa det för chefen idag så håll tummarna för att vi får igenom det=)


Have a nice day!

//Jenny

 
 
Ingen bild

vem som helst

12 november 2007 13:16

Vem är det som kollar att lagarna följs? Det måste vara facket själva väl? Om företaget tvingas böta, betalar den in pengarna till staten då? Om du har någon koll vill säga :)

Att det diffar på en kvart är ju bra jäkla surt.

 
Ingen bild

jajamån

13 november 2007 17:42

vem har sag att liver går fram på ett bananskal

 
Ingen bild

Jednorozec

15 november 2007 11:07

Hade någon av dom haft någon koll alls så hade dom inte gått ut i strejk..

 
Ingen bild

Jenny & Frida

15 november 2007 16:19

KOll, det är just det vi har!!! Därför strejk!

 
Ingen bild

jajamän

15 november 2007 17:32

visst e det så,men det är ju en skröna!Lite självkritik hade kanske behövts!

 
Ingen bild

Jenny & Frida

15 november 2007 18:56

Vi har aldrig påstått att vi är några helgon som veta allt eller har rätt om allt. Vi står för det vi säger och är det någon som vill diskutera det, vilket vi märker att många vill, så är det hjärtligt välkommet. Men stå då för vad du tycker och skriv under dina inlägg!

 
Ingen bild

jajamän

15 november 2007 19:43

skall bespara er det,för det är en diskussion som ni definitvt kommit till korta!

 
Ingen bild

Jednorozec

16 november 2007 10:43

Nej Jenny och Frida KOLL är det minsta Ni har... Instämmer i jajamän's inlägg förövrigt..

Som Ni säkerlligen ser i Eran egen "undersökning" så tycker:

Ja fast jag tycker det blev sämre 66.7 %

Mot:

Ja och jag tyckte det blev bättre 26.7 %

Siffrorna talar för sig själva..

Synd bara att Ni kommer märka det för sent..

 
Ingen bild

Jenny

16 november 2007 23:47

Jag kollade senast med mina strejkande kollegor om de ångrade sig nu i efterhand. Svaret jag fick av den som, enligt det nya schemat har gått från 120 till 0 timmar, var -inte en sekund. Det spelar faktiskt ingen roll hur det blir för oss. Där ska finnas ett kollektivavtal och nu finns det det. Hur det kommer bli för oss i framtiden ska jag gladligen svara på när vi är där. Vi hade tagit striden igen om det hade behövts!

 
Fredrik Jönsson

Fredrik Jönsson

16 november 2007 23:51

Bra och viktig blogg!
Ska bli intressant att följa.
Hälsningar Fredrik
www.skp.se/blogg

http://www.skp.se/blogg

 
Ingen bild

jajamän

17 november 2007 04:26

Är Frida är den enda ensamstående med barn i Sverige,sedan när skall allt kretsa kring en person!?

 
Ingen bild

Tina

17 november 2007 14:09

Nej Frida är absolut inte den enda ensamstående mamman i Sverige och jag tycker därför det är konstigt att det tycks gå runt för de andra mammorna! Kanske för att de har en arbetsgivare som är beredd att lösa det på bästa sätt. Enligt hennes egen kommentar har hon ju kunnat jobba tidigare trots att hon även då var ensamstående, varför går det inte nu då?

 
Ingen bild

jajamän

17 november 2007 17:59

kan det vara för att där finns andra anställda att ta hänsyn till också!?kan det vara för att de nya tiderna skall delas mellan heltid,halvtid och timanställda och att man skall följa det regelverk som gäller!men det är klart att det är ju arbetsgivarens fel när det inte alltid blir som man vill!

 
Ingen bild

Jednorozec

18 november 2007 10:51

Tina!

Anledningen till att Frida inte får det att gå ihop är att hon väljer att inte jobba full tid, fast hon har en fulltidstjänst..

Så om hon skulle börja med att jobba full tid så skulle hon ha det bättre redan där!!

 
Ingen bild

Frida

18 november 2007 22:04

Jag vill inte höra fler idiotiska uttalanden från dig Jednorozec! Diskutera ALDRIG mer hur mycket jag jobbar, du har inte en susning såvida du inte jobbar på kontoret!! För den delen ska jag upplysa dig om att min såkallade heltid varken nu eller tidigare varit på det antal timmar en normal heltidstjänst är! Du kan fortsätta med ditt skitsnack på nån blogg där folk orkar lyssna på dig, eller skaffa dig en egen blogg så kan du skriva va fan du vill!

 
Ingen bild

jajamän

19 november 2007 08:24

Frida!

varför tror du att du kan skrämma folk till tystnad,med dina grova uttryck!?LANDA!

 
Ingen bild

Jednorozec

19 november 2007 10:58

Ja än en gång är Frida igång.. suck... Att hon aldrig lär sig...

 
Ingen bild

Jednorozec

19 november 2007 11:22

Tror förresten inte att Frida vet om att det finns yttrandefrihet i Sverige...

Och att Du VALT att inte jobba full tid kan Du knappast lasta företaget för!!

 
Ingen bild

Anna

24 december 2007 01:38

"Om den kvarten accepteras av företaget och facket så har vi ett schema som både jag och Frida är supernöjda med." Vaddå, hoppas "vi blir nöjda". Alla andra som är anställda i er butik då? Dom struntar ni i eller??!!!

 
Ingen bild

Jonna

3 februari 2008 12:11

Ja tydligen gör dom det...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Magnusson & Frida Risberg - 14 september 2008 21:34

Mamma Mia! Hmm...faktiskt inte så dålig, nästintill riktigt bra. Måste säga att det gör stor skillnad att ha hört låtarna innan. Dottern i filmen sjunger ju gudumligt bra. Kan faktiskt tänka mig att köpa filmen pga bra musik. Och så blir man ju lite...

Av Jenny Magnusson & Frida Risberg - 14 september 2008 17:10

Om en stund ska jag och min sambo gå och se Mamma Mia på bio. Jag älskar musik och jag älskar film. Då borde ju en musikal vara drömmen för mig, men icke. Jag gillar verkligen inte musikaler har jag märkt, av någon konstig anledning. Men efter att tv...

Av Jenny Magnusson & Frida Risberg - 13 september 2008 13:15

Igår såg jag och min kära sambo ytterligare en bra rulle. Vantage point heter den. Lite annorlunda typ av film. Man får se en händelse från ett antal olika personers vinklar. Annorlunda men bra film med mycket kändisar=) ...

Av Jenny Magnusson & Frida Risberg - 11 september 2008 13:19

Drog till Paris i åras med min kära väninna Emma. Satt och var lite uttråkad idag och surfade rundor och hittade en sida där man kunde sätta sin egen bild på ett tidningsomslag. Vilket jag gjorde med våra roliga Parisbilder. Mycket kul grej!   //J.M...

Presentation

Omröstning

Har du haft ett jobb där man gått från att inte ha ett kollektivavtal till att få ett?
 Ja och jag tyckte det blev bättre
 Ja fast jag tycker det blev sämre
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards